Geloven is thuiskomen om op weg te gaan

4 jun

Deze geloofsbelijdenis is opgesteld door de belijdeniscatechisanten in de Protestantse Gemeente ’t Harde in 2007

Ik geloof in God. Bij God ligt het doel van mijn leven, het geloof bepaalt de richting van mijn levensweg en kleurt de keuzes die ik maak.

Geloven in God is niet vanzelfsprekend. Geloven is soms een zoektocht, dwalen en verdwalen. Er zijn tijden geweest waarin ik het zicht op Hem ben kwijtgeraakt door moeiten of zorgen, of door een andere weg te volgen. Maar Hij heeft mij vastgehouden. Ik heb Hem ontdekt in de verwondering om liefde, en in de verwondering om nieuw leven. God is er! Dat is de zekerheid die ik mee neem op mijn reis vol onzekerheden.

open-lucht.jpg

Ik geloof in God de Schepper. Hij zorgt voor mij, draagt en steunt mij als ik dat nodig heb. Ik mag weten dat ik van waarde ben, want Hij heeft mij geschapen. In de grootheid van de schepping kan ik tot rust komen en God ontmoeten.

Ik geloof in Gods liefde voor ons, die zichtbaar is geworden in Jezus Christus. Ik vind het bijzonder dat Jezus voor ons aan het kruis is gestorven. Hij heeft onze zonden op zich genomen. En daardoor mag ik als vrij mens leven en is de weg naar God weer opengebroken. God heeft toen laten zien hoe lief Hij mij heeft. Deze liefde vraagt ook om een antwoord, want God is ook een God van gerechtigheid.

Ik geloof in Gods nabijheid, in Gods Geest. Ik word uitgenodigd om vruchten van de Geest voort te brengen in mijn dagelijks leven. Ik merk dat ik een gelukkiger mens ben wanneer ik met en volgens de regels van God leef. Ik heb dan meer vertrouwen in mezelf en sta sterker in het leven. Ik wil dan ook niet meer alleen voor mijzelf leven, maar ook voor anderen en voor God.

Ik geloof in het belang van een kerkelijke gemeenschap. Want waar 2 of 3 in de naam van Jezus samen zijn, zal Hij in hun midden zijn. De kerk kan warmte geven, een steun in de rug zijn en een gemeenschap vormen om op terug te vallen.

Geloven is ten diepste het aangaan van een relatie met God. Verantwoordelijkheid nemen voor wat ik als kind ontvangen heb om zo de verbondenheid met God gestalte te geven. Geloven opent een toekomst: een leven met de Eeuwige over de dood heen, waar geen pijn en verdriet meer zal zijn.

Geloven is thuis komen om op weg te gaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: