Soms worstel ik – maar ik gelóóf

6 jun

Deze geloofsbelijdenis is opgesteld door de belijdeniscatechisanten in de Protestantse Gemeente ’t Harde voor Pinksteren 2012.

Geloven is een weg: soms met zekerheden en rust, soms met twijfel, vragen en onzekerheden. Maar steeds weer in het vertrouwen dat God mijn herder, mij langs déze weg leidt.Met andere woorden: geloven is het vertrouwen dat God er is en ik er niet alleen voor sta. Daardoor ervaar ik rust. Geloof biedt dan ook houvast en kracht op mijn levensweg.

geloven is een weg

Ik geloof in God de Schepper. In de schepping wordt de grootheid van God zichtbaar. Niet alleen in het grote wonder van nieuw leven, maar ook in het wonder van het kleine: zoals de rups en de vlinder. Stilstaan bij de schoonheid van de schepping roept verwondering op en verandert mij.

Ik geloof in God die liefde is. Zijn liefde blijkt uit zijn  trouw en barmhartig. Ik geloof in een God die zich laat kennen en op ons betrokken is,  als een hand op mijn schouder. Hij laat mij merken dat ik er mag zijn. Door God weet ik dat ik geliefd ben, een parel in Gods hand.  Hij is om mij heen, om mij te beschermen, op te vangen, of  om mij een duwtje  in de juiste richting te geven. Het leven kan geen toeval zijn, daarom geloof ik in Gods leiding in mijn leven.  Ik geloof in een God die geen onderscheid maakt, bij wie iedereen thuis mag komen. Zijn genade is groot genoeg voor iedereen. Hij nodigt je uit zijn liefde in je leven toe te laten.

Ik geloof in Jezus Christus, mijn Verlosser. Hij is naar de aarde gekomen om ons bij God te brengen. Hij is voor mijn zonden gestorven, waardoor ik nu vrij mens mag zijn. Jezus is opgestaan, waardoor ik weet dat de dood niet het laatste woord heeft.

Ik geloof in Gods vergeving, want ik heb het nodig om steeds weer opnieuw te mogen beginnen.

Omdat ik geloof, wil ik proberen het goede te doen. Dat is de kernopdracht van het geloof: mijn naaste liefhebben. Als ik zo in het leven sta, kan ik een verschil maken. Omdat ik geloof, sluit ik mij aan bij een geloofsgemeenschap om samen Gods naam te prijzen en zijn wil te doen.  God geeft mij rust, het gevoel er niet alleen voor te staan. Het is een houvast. Het geeft mij kracht. Geloven is een veilige plek

Soms worstel ik – maar God, ik geloof!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: