Samenloop voor hoop – kerken bieden pastorale zorg

26 jun

Vrijdag 27 en zaterdag 28 juni vindt op sportcomplex ‘De Bosrand’ in Vroomshoop de Samenloop voor hoop plaats. Dit is een evenement, speciaal voor iedereen die – direct of indirect – met kanker te maken heeft gekregen.

Het betreft een 24-uurs wandelestafette, waarbij er niet alleen aandacht is voor pijn rond de diagnose kanker, maar er ook ruimte is om het leven te vieren. De estafette symboliseert de voortdurende strijd tegen kanker. Meer dan 50 teams doen mee.

pastoraat

Wat bijzonder en uniek is, is dat tijdens deze SamenLoop voor hoop de gezamenlijke kerken van de burgerlijk gemeente Twenterand 24 uur aanwezig zijn. Veel deelnemers aan de estafette en toeschouwers hebben van dichtbij meegemaakt hoe diep het bericht van kanker in een leven ingrijpt. Ook hebben vele van de aanwezigen dierbaren aan kanker verloren. Voorgangers, geestelijke verzorgers en vrijwilligers  uit onder andere de protestantse kerken,  uit de Katholieke Kerk en het Leger des Heils zullen aanwezig zijn, om voor wie wil, een luisterend oor te bieden.

Gedurende het hele evenement is het mogelijk om bij de caravan van het pastorale team rust te zoeken of ruimte te vinden om op verhaal te komen. Iedereen is van harte welkom

Datum:   27 en 28 juni 2014

Tijd:        16.00 uur – 16.00 uur

Locatie:  Sportcomplex “de Bosrand” 

              Flierdijk 5, 7681 RB Vroomshoop

 

 

2 Reacties naar “Samenloop voor hoop – kerken bieden pastorale zorg”

  1. nies veenhuis 17 juni 2015 bij 5:28 pm #

    Goede actie want er is nog veel geld nodig voor onderzoek , En ik hoop dat het veel heel veel geld opbrengd ? Want er moet nog veel onderzoek gedaan worden . Er sterven nog veel te veel aan kanker en hersentumor .

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kerken bieden pastorale zorg bij Samenloop voor Hoop | Ontmoetingskerk Vriezenveen - 5 juli 2014

    […] Bron: Weblog Alexander Veerman […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: