Probouw/Stegehuiszaal-voetbaltoernooi – voorbeschouwing

26 dec

Morgen, 27 december 2014, is het eindelijk zo ver. Dan vindt het eerste langverwachte Probouw/Stegehuiszaalvoetbaltoernooi plaats. Tijdens dit toernooi zal op het scherpst van de snede, met hartstocht en vol energie gestreden worden om eeuwige roem, en om de taart van de Emté. Of we lopen gewoon onze kerstkilo’s eraf natuurlijk.

zaalvoetbal148

Inmiddels heeft zich een indrukwekkend deelnemersveld aangemeld. Het eerste team waarvan we vermoeden dat het hoge ogen gaat gooien, is Autobedrijf Stegehuis. Aanvoerder Esther Huitema had enkele minuten nadat bekend werd dat het toernooi plaats zou vinden, het team al samengesteld en opgegeven. Vermoedelijk zijn ze al maanden in training. Het hart van het team wordt gevormd door Jack en Nick Stegehuis, samen één brok onverzettelijkheid. Ook kent het team veel ervaring in de personen van Jeroen en Henk. Het kan natuurlijk een risico zijn om te zwaar te leunen op ervaring, maar met de frisse energie van Esther en het inzicht van Mike lijkt er een zeer uitgebalanceerd team op de been te zijn gebracht.

De verwachtingen rond De deurgroavers zijn eveneens hoog gespannen. Het team is met zorg samengesteld door aanvoerder Martin Jansen Eupe. De animo om mee te doen en de kwaliteit van de selectie is zo groot, dat Martin besloten heeft om acht voetballers mee te nemen naar het toernooi. De coach heeft goed gekeken naar de lessen van Van Gaal op het laatste WK en zal per wedstrijd een team op de been brengen dat afgestemd is op de kwaliteiten van de tegenstander. Het team kijkt in ieder geval met veel vertrouwen de derde helft tegemoet.

Als kanshebber tippen we ook Drent & friends. Aanvoerder Gerson Drent lijkt vooral te mikken op de kracht van het collectief. Met zorg heeft hij familieleden en vrienden geselecteerd. Veel zal afhangen van de bereidheid om voor elkaar de gaten dicht te willen lopen. We weten sinds IJsland wat een voetbalteam kan bereiken wanneer opoffering, doorzetten, en saamhorigheid hoog in het vaandel staan.

Een outsider is Jong Ontmoet. In dit team met als aanvoerders de broers Wapsenkamp is het aanstormend talent van de Ontmoetingskerk gebundeld. Gezien hun positieve instelling, het onderlinge vertrouwen en hun energie zijn verrassingen zeker niet uitgesloten. Daar waar tegenstanders de kracht van Jong Ontmoet onderschatten, liggen mooie momenten in het verschiet!

Tot slot zullen er nog twee teams meedoen die zijn samengesteld uit de losse aanmeldingen: Noabers en Charon. Dergelijke teams zijn lastig in te schatten. Wanneer het de voetballers lukt om dienstbaar te spelen, is er veel mogelijk. Vaak herbergen teams met losse aanmeldingen miskend talent, teruggevallen voetballers of spelers die zich opnieuw willen bewijzen. Wanneer de coach in de korte tijd van het toernooi een hecht team weet te smeden, zullen ook deze teams om de taart van de Emté kunnen strijden.

Waar? sporthal De Stamper, morgen 27 december. Om 12.00 inschieten, vanaf 12.15 de eerste wedstrijden. Met dank aan Probouw Vriezenveen, Autobedrijf Stegehuis en Emté. Welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: