Zaalvoetbaltoernooi groot succes

27 dec

Het eerste Probouw/Stegehuiszaalvoetbaltoernooi is een groot succes geworden. Zes teams streden vol overgave om de ereplaatsen. De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd wat de spanning in het toernooi ten goede kwam. Uiteindelijk ging de finale tussen de twee teams die waren samengesteld uit de losse aanmeldingen: de Noabers en Charon. Lange tijd leek Charon de winst in de finale naar zich toe te trekken, maar in de laatste twee minuten wist Noabers twee maal te scoren. Een bekeken schot van Pim langs de binnenkant van de paal, en een schuiver van Olaf onder het lichaam van de keeper door bepaalden de eindstand van 2-2. Een strafschoppenserie moest de beslissing moest brengen. De Noabers namen deze beter en gingen terecht met de hoofdprijs aan de haal.

zaalvoetbal-2

In hart van de verdediging van de Noabers heerste Tjesje. Met goed veldspel en bekeken passes wist ze haar broer Jaap regelmatig vrij voor de keeper te zetten. Olaf bleek goud waard voor zijn team. Met zijn robuuste spel, zijn verrassende loepzuivere spelhervattingen en snoeihard schot bleef hij een kwelling voor de tegenstanders. Pim groeide in het toernooi, met als een van zijn hoogtepunten de aansluitingstreffer in de finale. Naomi was van vaste en verrassende waarde. Conditioneel sterk wist zij al snel in het toernooi het doel te vinden.

Charon speelde in de poulefase vrijwel alle tegenstanders van de mat. De revelatie van het toernooi was toch wel Dennis. Hij bleef gaan, verdedigend sterk, mooie openingen in de ruimte en een sterkte afmaker. Hij werd geflankeerd door de snelle en behendige Sietse, de balvaste Dwight, de altijd aanspeelbare Johnny en de onvermoeibare Nicole. In de halve finale werd duidelijk dat conditie de achilleshiel van dit team zou zijn. In de halve finales konden strafschoppen nog redding brengen. In de finale was de pijp helemaal leeg.

Drent & friends wisten met een uiterste krachtsinspanning beslag te leggen op de derde plaats door Autobedrijf Stegehuis terug te wijzen. Door het sterke positiespel en de goede passes van Drent & friends was dit team het hele toernooi al een gevaarlijke outsider. Naarmate het toernooi vorderde, groeide het team. De beste wedstrijden was de halve finale die ternauwernood door penalty’s verloren ging, en de wedstrijd om de derde plaats. Gerson Drent liet met subtiele voetbewegingen, harde schoten en intelligente passes zien dat hij het spel uitstekend beheerst. Als aanvoerder wist hij ook het beste uit zijn teamgenoten naar boven te halen.

Autobedrijf Stegehuis kreeg vroeg in het toernooi een forse tegenslag te verwerken. Jeroen moest met een spierscheuring het toernooi verlaten. Het team had moeite om deze domper te verwerken. Het duurde even voordat de samenhang in het team. weer terug gevonden werd. Het enthousiasme van Jack en Nick, het inzicht van Henk, het goede loopwerk van Esther, en de nog snel ingevlogen versterkingen doen vermoeden dat dit team in de toekomst nog hoge ogen kan gaan gooien.

De Deurgroavers liepen verrassend de halve finales mis. In de aanloop naar het toernooi werd een deel van het team geveld door griep, waardoor een beroep mest worden gedaan op minder ervaren spelers die het overigens uitstekend deden! Ze moesten dit jaar genoegen nemen met de vijfde plaats.

Jong Ontmoet werd dit toernooi weliswaar zesde, maar het team maakte indruk met hun enorme energie. De spitsen bleven gaan, bleven zoeken naar de ruimte en dat beslissend steekballetje. De keeper Ruben, ingevlogen uit de polder, samen met zijn broer Sil, wist zich meermalen positief te onderscheiden met prachtige reddingen.

Het was een geslaagd toernooi. Sportief en gezellig. De tribunes zaten steeds vol. Een mooie zaterdag in Vriezenveen. Mooi om zo ook samen kerk te kunnen zijn. Het beste gewenst voor 2015!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: