Sunday Seminars in Vriezenveen

26 mrt

In april en mei worden er in de Ontmoetingskerk te Vriezenveen drie nieuwe en bijzondere bijeenkomsten georganiseerd: Sunday Seminars.  De seminars gaan over de vraag of en hoe het geloof een rol speelt in het dagelijks leven. Gemeenteleden vertellen over keuzes en dilemma’s waar zij in de uitoefening van hun beroep mee geconfronteerd worden. De eerste seminar gaat over geloven en ondernemen, de tweede over geloven en bestuur, de derde over geloven en recht. De Sunday Seminars worden niet alleen gegeven voor jongeren van 18 tot 24+ die deelgenomen hebben aan de brunchcatechese, maar ook voor alle jongeren die deze thema’s interessant vinden.

dokus-cartoon-collectezak

Bijzondere ontwikkeling

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een spectaculaire en uiterst boeiende ontwikkeling is, omdat de jongeren na Pasen graag verder willen  met de brunchcatechese. Deze catechese-ontmoetingen  blijken een veilige ruimte te zijn waar jongeren hun vragen, twijfels, ongeloof, zekerheden en geloof met elkaar kunnen delen. Geen oordeel, maar een open gesprek. Het zijn een heilzame ontmoetingen waar vragen op tafel komen die anderen ook blijken bezig te houden.

Doorgaan?

Daarom stelden de jongeren de vraag: kunnen we na Pasen niet gewoon met elkaar verder? Een goede vraag en een uitstekend verlangen. Nu is het wel zo dat het goed is om niet direct op dezelfde voet verder te gaan. Vandaar dat we de Sunday Seminars hebben bedacht. We hebben gemeenteleden gevraagd om ervaringen uit te wisselen over geloven in het dagelijks leven. Er komen de volgende drie seminars:

Geloven en ondernemen op 12 april van 12.15 – 13.30 uur. De ondernemers Henk en Ruth Stegehuis, Gerard Veurink en Nicolet Elferink zullen vertellen over de dilemma’s en keuzes waar ze als ondernemers mee te maken krijgen. Ook gaan ze in op de vraag hoe hun geloof hier al dan niet een rol in speelt.

Geloven en bestuur op 26 april van 11,15 – 13.30 uur. Remco Meijerink als bestuurder en Carla Hilberink als politica zullen ingaan op keuzes en dilemma’s en de manier waarop het geloof al dan niet mede bepalend is in die keuzes.

Geloven en recht op 10 mei van 12.15 – 13.30 uur. Aan de invulling van dit seminar wordt nog gewerkt

Niet meegedaan met de brunchcatechese, maar wel geïnteresseerd in deze seminars? Van harte welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: