Een droom die uitnodigt om op te staan

15 apr

Ik droom van een kerk als plaats waar we op adem mogen komen, waar we rust vinden, vertrouwen hervinden, liefde ontvangen, zodat we ons bewust worden van de hoop door Gods liefde in Jezus Christus.

Ik droom van een kerk die ons richting geeft, bemoedigt en bekrachtigt, zodat we als gezegende mensen tot zegen mogen zijn voor mensen om ons heen.
Ik droom van een kerk die licht brengt in de samenleving, mensen helpt opstaan, omdat we weet hebben van de mens als beelddrager van God.
Ik droom van een kerk waar iedereen thuis mag komen, waar kinderen en jongeren ons leren van Gods bewogenheid en wij hen mogen leren over richting en bestemming.
Ik droom van een kerk die niet beknelt, veroordeelt en beschadigt, maar van een kerk die ruimte geeft. Een kerk die vertelt over de liefde van Jezus voor kwestbaren en gekwetsten, van het Rijk van God – een rijk van recht en barmhartigheid.

Ik droom van een kerk die kwade machten ontmaskert, die het kwaad als kwaad benoemt en ons voorgaat in de strijd voor recht en gerechtigheid, in de wetenschap dat Jezus door zijn lijden, sterven en opstanding de krachten van duisternis en dood heeft overwonnen.

Ik droom van een kerk die Gods Geest ademt, tot heil van de samenleving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: