Opeens is mijn glas halfvol

16 sep

(Dit blog is op 8 september 2015 geplaatst op http://www.mijnkerk.nl/)

Dit zal (voorlopig?) mijn laatste blog worden voor MijnKerk. In het afgelopen jaar heb ik met enige regelmaat en met veel plezier een blog geschreven over onze hond Flower. Het is bijzonder om te zien hoe een huisdier een eigen plaats krijgt binnen het gezin en onderdeel wordt van het huishouden. Al kijkend naar Flower zijn er ook zoveel momenten en gebeurtenissen die verwondering of plezier oproepen en waar soms ook lessen uit te trekken zijn. De trouw en loyaliteit van Flower, haar opmerkzaamheid en open ontdekkende houding zijn waardevolle eigenschappen waar ik nog veel van kan leren.

flower

Genoodzaakt om te stoppen

Toch ben ik genoodzaakt om met deze blogs voor Mijnkerk te stoppen. Onlangs heb ik te horen gekregen dat ik met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid reumatoïde artritis heb. Een bericht met verstrekkende gevolgen. Het is een chronische ziekte die niet te genezen is, omdat onbekend is wat reuma veroorzaakt. Tegelijkertijd is er ook veel mogelijk door verbeterde medicijnen en een betere begeleiding door een medisch team. In die zin ben ik vol goede moed, alleen moet ik nu wel in mijn activiteiten snijden. Op dit moment heb ik veel minder energie dan ik gewoon was en ben ik sneller vermoeid. Dat is wennen.

In de week dat de diagnose gesteld werd, was Flower ook ziek. Van het ene op het andere moment werd ze lusteloos en wilde ze niet meer eten of drinken. We hielden het natuurlijk goed in de gaten en besloten het nog een dag aan te kijken voor we contact zouden opnemen met de dierenarts.

Uiteindelijk bleek ze iets te hebben opgegeten wat klem was komen te zitten in haar darmen. Het lukte haar om het op eigen kracht kwijt te raken. Direct knapte ze op. In no time was ze weer vrolijk en enthousiast.

Wat er is, is vandaag

We hadden een nieuw speeltje voor haar gekocht waar ze razend vrolijk en uitgelaten op reageerde: een schaap met een geluidje. Het was mooi om te zien hoe Flower de kunst verstaat om in het moment te leven. Op het moment van ziekte is ze ook helemaal ziek. Maar zodra het weer gaat, is ze ook weer helemaal aanwezig. Geen zorgen om wat er morgen gaat gebeuren, geen last van gisteren. Wat er is, is vandaag. Helemaal.

Dat wil ik meenemen nu mijn leven een nieuwe wending heeft genomen. Opeens is mijn glas halfvol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: