Vrolijke kerk op schootviering in de Ontmoetingskerk

25 okt

Het was zondagmiddag (25 oktober 2015) een vrolijke bedoeling in de Ontmoetingskerk. Zo’n 40 peuters en kleuters waren met hun broertjes en zusjes, ouders en grootouders op de Kerk op schootviering afgekomen. De kerk was gezellig  versierd: overal zeedierenknuffels, blauwe tule in de hal, alsof je al in de zee was. Voorin de kerk lag een grote walvis: we zaten gelijk midden in het verhaal  van Jona!

Verhaal van Jona

De peuters en kleuters die dat wilden, mochten vooraan in een kring zitten. Het verhaal van Jona werd op een mooie manier uitgebeeld. De koffer die mee op reis gaat. De boot waarmee Jona wil vluchten. De stormwind. De walvis. Alle kinderen kregen een eigen walvis om mee naar huis te nemen en als verrassing nog een zeedierenballon. Aan het begin van de viering ging dominee Beer de kring rond en mochten de kinderen zich voorstellen.

Kinderkoor Vivace

Het verhaal van Jona werd vertellend en zingend vorm gegeven. Het kinderkoor Vivace onder de enthousiaste leiding van Gerdien Sloof zong de liedjes, zodat de ouders ook makkelijk mee konden zingen.

Plezier

Na afloop was er limonade, koffie, thee met iets lekkers. Al met al een uitermate geslaagde viering, misschien wel omdat het zo gezellig en ontspannen was. Mooi om te zien hoeveel gezinnen op deze viering af kwamen. Mooi om mee te maken hoe de volwassenen genoten, omdat hun kinderen plezier hadden. Wat een zegen om zo kerk te kunnen zijn! Iedereen die aan deze viering heeft meegeholpen: hartelijk bedankt.

De volgende kerk op schootviering is op 21 februari, opnieuw om 15.00 uur. Zet maar alvast in de agenda!

Eén reactie naar “Vrolijke kerk op schootviering in de Ontmoetingskerk”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ontmoetingsdienst: ruimte voor jong en oud | Alexander Veerman - 28 juli 2017

    […] we enkele jaren geleden begonnen met een nieuwe viering, de Time-out. Ook zijn we gestart met de Kerk op schootviering , speciaal voor peuters en kleuters. Een laatste initiatief op het vlak van vieren is Kidstime, een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: