Veel enthousiasme voor het Stegehuis/Probouw-zaalvoetbaltoernooi

20 dec

Op woensdag 30 december begint om 13.00 uur het inmiddels roemruchte en traditionele zaalvoetbaltoernooi van de Ontmoetingskerk te Vriezenveen. In sporthal De Stamper wordt op het scherpst van de snede gestreden om eeuwige roem en een slagroomtaart. Inmiddels hebben zich al zeven teams opgegeven, maar het is nog steeds mogelijk om een team samen te stellen of je op te geven als losse aanmelding.

Het is Sietse Veerman en Olaf Smelt, het kloppend hart van de organisatie, gelukt om het toernooi kostenvrij aan te bieden door het werven van gulle sponsoren. Zowel Probouw Vriezenveen als Autobedrijf Stegehuis aarzelden geen moment om hun naam aan dit spectaculaire toernooi te verbinden. Ook voor de winnaars-taart (Emté) en de wedstrijdbal (Elferink Schoenen & Podologie) zijn sponsors gevonden

Het deelnemersveld kent zowel bekende namen als verrassende nieuwe aanmeldingen. Veel mag worden verwacht van Autobedrijf Stegehuis die vorig jaar net naast de prijzen greep. Het team kent een jonge kern die het afgelopen jaar een sterke groei heeft doorgemaakt. Aan captain Henk de taak om de energie doelgericht te sturen om er een mooi toernooi van te maken.

Ook dit jaar doen de Deurgroavers weer mee. Vorig jaar viel de voorbereiding van het team van Martin Jansen Eupe volledig in het water, waardoor ze ver verwijderd bleven van de strijd om de prijzen. Dit jaar volgt een nieuwe poging. Dit team is fysiek sterk en wisselt kracht af met vloeiende combinaties. De zwakke plek zal met name de avond voorafgaand aan het toernooi zijn.

Een nieuw team met een bekende kern is The Sting. Captain Ivar Wapsenkamp heeft elan en souplesse gekoppeld aan ervaring. Die ervaring wordt in het veld gebracht door Roelof.

Veel oude bekenden zien we terug in Drent & Friends. Het team wist toch wel verrassend beslag te leggen op de derde plaats. dit succes smaakt echter naar meer. Als dit team werkelijk ontketend raakt, kan er van alles gebeuren.

Een verrassende nieuwkomer is Gewoon Toering. De centrale as van dit familieteam deed vorig jaar al van zich spreken. Tjesje en Jaap wisten moeiteloos het niveau van het toernooi naar grote hoogte te brengen. Over het inzetten van Tiemen als geheim wapen zal nog lang in de tactische beschouwingen gesproken worden.

Ook Olaf Smelt, die vorig jaar een van de teams met losse aanmeldingen op sleeptouw nam en met de hoofdprijs aan de haal ging, heeft ervoor gekozen om dit jaar een eigen team te brengen. Heraclash zou zo maar hoge ogen kunnen gooien op dit toernooi. Het team brengt veel talent, kracht en doorzettingsvermogen. Veel zal afhangen van captain Olaf om alle energie in goede banen te leiden.

Het laatste team dat zich tot nog toe heeft aangemeld, is Accrington Stanley FC Amateurs ’15. Het is Sietse gelukt om voetballers uit Drenthe, Twente en Salland bij elkaar te brengen in één team. De kracht van deze vriendengroep ligt in de onderlinge verbondenheid, de inzet en de bereidheid om voor elkaar de gaten dicht te lopen.

Van harte welkom om dit toernooi met eigen ogen te aanschouwen op 30 december in De Stamper. Nog zin om mee te doen? Geef je snel op via sietse112@live.nl
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: