Spannende ontknoping op het Probouw/Stegehuis-zaalvoetbaltoernooi

30 dec

Op woensdag 30 december 2015 vond er een wervelende voetbalshow plaats in sporthal de Stamper. Het roemruchte en inmiddels nauwelijks weg te denken zaalvoetbaltoernooi van de Ontmoetingskerk kende met zeven teams een aansprekend deelnemersveld dat opvallend aan elkaar gewaagd bleek. De teams lieten met  regelmaat hoogstaand voetbal zien, waar het in grote getale toegestroomde publiek bijzonder van heeft genoten. In de finale wist Drent & Friends door twee individuele oprispingen van Gerson de wedstrijd naar zich toe te trekken en versloegen met 2 – 1 Gewoon Toering die verrassend het sterke De Graafschap in de halve finale wisten uit te schakelen. Drent  & Friends hadden de finale bereikt door in de halve finale de Amateurs AS ’15  met 2 – 1 terug te wijzen.

Drent & Friends bedanken na de winnend afgesloten finale de meegereisde fans

Spannende wedstrijden

De zeven teams speelden eerst een halve competitie. De nummers 1 tot en met 4 maakten via halve finales en de finale uit wie zich uiteindelijk tot winnaar van het toernooi zou mogen kronen. In de poulefase werden veel spannende wedstrijden gespeeld, soms op het scherpst van de snede. De Graafschap met Olaf als captain wist alle wedstrijden winnend af te sluiten en was dan ook de grote favoriet voor de eindoverwinning. Met name de onverzettelijkheid van Olaf viel op. Hij bleef sleuren en trekken en was geregeld degene die de score wist te openen.

Drent & Friends eindigde in de poulefase als tweede. Het team was lastig in te schatten. Omdat meerdere spelers een zekere leeftijd hebben bereikt, was het elke wedstrijd weer de vraag of ze het niveau nog aankonden en over voldoende conditie beschikten om tot het eindsignaal geconcentreerd en scherp te blijven. Achteraf leek dit onderdeel te zijn van de tactiek. Verschillende malen kwamen ze juist tegen het einde van de wedstrijd uit geslagen positie terug. Spil van het team was toch wel Gerson die in de verte aan Romario deed denken. Hij verspilde niet al te veel energie met heen en weer lopen, maar koos zijn momenten die vaak beslissend bleken te zijn. Een andere kernspeler (zonder de overige teamgenoten tekort te willen doen) was keeper Johan die met spectaculaire reddingen zijn team meermalen in de race wist te houden.

De revelatie van het toernooi was misschien wel Amateurs AS ’15 Een vriendengroep rond sterspelers Sietse en Dwight. Het duurde even voordat de spelers hun draai in het team gevonden hadden, maar vanaf de derde wedstrijd begon het echt te lopen. Met veel inzet en met de bereidheid om voor elkaar de gaten dicht te lopen werd een uitstekende teamprestatie neergezet. Het riep herinneringen op aan het Deense campingteam uit 1992.

Het team Gewoon Toering liet tijdens dit toernooi twee gezichten zien. Met de hakken over de sloot wisten ze nipt de halve finales te bereiken door op onderling resultaat Autobedrijf Stegehuis  terug te wijzen. Beiden hadden tijdens de poulefase drie wedstrijden in winst weten om te zetten. Daarna was het team los en leek onstuitbaar. Gewoon Toering begon met de godfather van de familie op doel, waar hij een lastig te passeren sluitpost bleek te zijn. In latere wedstrijden maakte hij zijn opwachting in de spits en kwam soms net enkele passen tekort om in kansrijke positie te komen. Gewoon Toering wilde niets aan het toeval overlaten en had kosten noch moeite gespaard om met het sterkst denkbaar team voor de dag te komen. Zo hadden ze Jaap terug gehaald uit Polen die daar niet echt aan spelen toekwam. Met zijn fluwelen passes verdeelde hij het spel en heerste hij geregeld op het veld. Het mooiste moment was misschien wel het schot van Bernard in de kruising.

Autobedrijf Stegehuis begon het toernooi uitstekend en won met speels gemak de eerste twee wedstrijden. Misschien sloop er gemakzucht in het team, misschien waren ze nog niet klaar voor de grote wedstrijden, maar uiteindelijk kwamen ze net tekort en eindigden ze op de vijfde plek. Ondanks de buffelende Jack en Nick, het overzicht en de ervaring van Henk en Mark wist Stegehuis het tij niet te keren.

Waterdoos met de broers Wapsenkamp eindigde op de zesde plaats. Ook vorig jaar deden ze mee en vielen op als talenten voor de toekomst. Deze belofte konden ze dit jaar nog niet waarmaken. Niet alleen de kwaliteiten en durf van gelegenheidskeeper Olaf vielen op, maar ook de sterke passeerbewegingen van Ivar. Leon schreef geschiedenis door het eerste doelpunt te scoren.

Veel respect en waardering was er voor The Blue, een jong team rond captain Bart.  Het team herbergt verrassend veel kwaliteit dat even zichtbaar werd in de wedstrijd tegen de Amateurs die ternauwernood met 2 – 3 verloren werd. We gaan zeker nog veel van deze talenten zien in de komende jaren!

Fraaie finale

De ongemeen spannende finale ging uiteindelijk tussen Drent & Friends en Gewoon Toering. De strijd ging lange tijd gelijk op en vond met name plaats op het middenveld. Door goede verdedigende onderscheppingen waren er nauwelijks uitgespeelde kansen. Toen Gewoon Toering toesloeg met een snelle uitbraak, leek de wedstrijd gespeeld. Drent & Friends besloten echter om in de laatste minuten Gerson en Erik te brengen. In de zinderende slotfase wist Gerson eigenhandig te achterstand om te buigen in 2 – 1 voorsprong. Met vereende krachten werd de winst verdedigend en kon Drent & Friends zich tot winnaar laten kronen. Een bijzondere rol was weggelegd voor Johnny. Een vaste losse aanmelding die elk jaar met zorg zijn team kiest. Vorig jaar koos hij het team dat de finale nipt verloor, ditmaal mocht hij het zoet van de eindoverwinning smaken.

En het bleef nog lang onrustig in Vriezenveen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: