Kinderen over de kerk

31 jan

Het was vandaag een vrolijke bedoening voor in de kerk. Een aantal kinderen had naar aanleiding van mijn oproep op Facebook een kerk geknutseld of getekend. Mijn vraag had te maken met de sectiebijeenkomsten die we organiseren rond het thema ‘dit is mijn kerk’. Kinderen komen niet snel aan het woord, maar ze hebben wel degelijk hele creatieve ideeën over de geloofsgemeenschap en oprechte gevoelens bij ‘kerk’. Het zouden zomaar profetische stemmen kunnen zijn.

foto 1

Wat opvalt aan de kunstwerken van de kinderen, is de kleur. Kerk hoort vrolijk en kleurrijk te zijn. In de kerk gaat het over de fijne en opgewekte verhalen, want het gaat over Gods liefde en over Jezus. De kerk is versierd met ballonnen en met bloemen.

foto 2          foto 3

Wat voor de kinderen belangrijk is, is ruimte voor wat zij zelf mooi en belangrijk vinden. Zo zouden ook de dieren welkom moeten zijn in de kerk.

Tot slot pleiten de kinderen voor meer schommels in de kerk. Stil zitten is niet altijd gemakkelijk. Als schommels lastig te realiseren zijn, mogen er ook gymtoestellen in de kerk worden geplaatst.

Dus als het aan de kinderen ligt, mag de kerk vrolijk zijn, met ruimte voor spel. Een speelse en kleurrijke ontmoeting – met elkaar en met God.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: