Even voorstellen: mr. Charles ‘Charly’ Barkley

5 mrt

Nieuwsgierig en een beetje onbeholpen verkent Charly de woonkamer. Een pluizige pup, speels, nog wat onhandig op de te grote poten. Het kleine staartje kwispelt voorzichtig tijdens deze ontdekkingstocht. Het is een inspannende tocht. Als hij de kans krijgt, kruipt hij weg in de veilige beschutting van Esther of Sietse. Charly is onze nieuwe hond, een labrador.

2016-03-05 14.29.33

Vertederd volgen wij de bewegingen van Charly. We besluiten dat het tijd is om Flower en Charly met elkaar kennis te laten maken. Flower was al een paar dagen zenuwachtig, omdat er van alles veranderde in de woonkamer. Nieuwe geuren. Een grote bench. Dat soort dingen.

Flower reageert geschokt op de nieuwe huisgenoot. Ze is jaloers, chagrijnig, boos en wat angstig. Het is natuurlijk wel een klein beetje te begrijpen. Charly is met zijn 8 weken al net zo groot als Flower. Ze probeert verschillende opties uit. Keihard negeren. Als dit niet werkt, kiest ze voor blaffen. En blaffen. En blaffen. Charly reageert vrij onbewogen. Hij vindt het ergens vooral interessant. Flower zoekt na een halve zaterdag naar nieuwe manieren om haar stempel te kunnen blijven drukken. ‘Als ik nu eens alleen heel hard blaf als Charly een geluid maakt?’

2016-03-05 14.29.56

Ondertussen slaapt Charly de meeste tijd. Met zijn neus diep weggedoken in het dekentje. Als hij wakker is, mogen Flower en hij even samen in de tuin. Daar horen ook koekjes bij. Hier wordt een omslagpunt bij Flower zichtbaar. Koekjes is voor haar het nieuwe chocola.

We zijn benieuwd hoe het Charly en Flower in de komende dagen zal vergaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: