Gewapende vrede

6 mrt

De nieuwe dag begon vroeg. De tweede dag van Charly aan De Putter. De nacht was onrustig geweest. Niet eens zozeer door Charly, maar door de wonderlijke reacties van Flower. Soms begon Charly voorzichtig te piepen. Zacht genoeg om prima te kunnen negeren. Maar zodra hij geluid maakte, besloot Flower net zolang en hard te blaffen, totdat wij verstoord beneden kwamen. Was het misschien toch een restant moederinstinct? Jaloerse chagrijn? Gestreste irritatie? Het deed er niet zo toe.  Wij waren wakker en Charly sliep.

imagine

‘Imagine’ van John Lennon

Rust

Om de rust te herstellen, mocht Flower de rest van de nacht boven slapen. Ondertussen was Charly echter weer wakker geworden en wilde even zijn behoefte doen. Het luchtte hem blijkbaar zo geweldig op dat hij klaarwakker was en gezellig speels. Om 3.00 uur dus. ’s Nachts.

Hinderlijk volgen

Maar goed. De tweede dag liet een andere Charly zien. Hij ging  moedig en jolig op onderzoek uit. Vandaag was hij bijzonder geïnteresseerd in Flower. Hij volgde haar overal tot verdriet en wanhoop van Flower. In de loop van de dag leek zich een gewapende vrede af te tekenen. Flower deed haar best om Charly te negeren. Sterker nog. Af en toe raapte ze al haar moed bij elkaar om de mand en bench van Charly te verkennen.

Nu gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat Flower niet echt een held is. Dat is eigenlijk zachtjes uitgedrukt. Ze is altijd al bang geweest voor de bal. Ze kan schrikken van haar eigen schaduw. Andere honden vindt ze over het algemeen een verschrikking. Dus in die zin doet Flower het echt heel goed.

Strijd om de mand

De aandacht van Flower  maakte dat Charly ineens oog kreeg voor haar mand. Het leidde tot Wildwest taferelen die voor het oosten werkelijk ongekend zijn. Met haar booste rug naar Charly toe, blafte ze zo hard ze kon. Charly liet zich niet ontmoedigen – integendeel. Enthousiast en onbevangen sprong hij in de mand, bovenop Flower. Na ettelijke tientallen pogingen staakte Charly de strijd.

De rest van de dag legde hij zich toe op het testen van materialen. Stoelpoten. IJzeren benchdeuren. Keukenhandvatten. De was.

Balans

We maken de balans op. Charly vertedert. We kunnen niet anders zeggen. Nu al is hij nauwelijks weg te denken uit ons huishouden. Flower gaat het redden. Ondanks de wallen onder haar ogen na 24 uur met.

Er zullen uitdagingen volgen. Zowel Charly als Flower kennen een zekere voorliefde voor eten. Dat belooft nog wat, maar eerst de rust pakken. Charly slaapt. We zijn allemaal gesloopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: