Carl: “All you need is God”

3 apr

Carl is nog maar net thuis of hij begint enthousiast te vertellen. Vanochtend was hij namelijk te gast bij de speciale aflevering van ‘All you need is God’. Deze aflevering werd opgenomen tijdens het clubkamp van de Ontmoetingskerk. Carl had verwacht dat het publiek na twee doorwaakte nachten wel vermoeid en hangerig zou zijn, maar het tegendeel was waar. Mede door de vrolijke en energieke kinderen werd het een bijzondere ochtend.

Carl vertelt over de kampviering

Carl vertelt over de kampviering

Abraham en Mozes

Carl was uitgenodigd voor ‘All you need is God’ omdat hij veel vragen had en wel meer van God zou willen weten. Tijdens de show die gepresenteerd werd door de predikant van de Ontmoetingskerk, kwamen Abraham (Jelmer) en Mozes (Ruben) langs. Abraham vertelde dat hij alles achter zich durfde laten, toen hij de stem van God herkende. Hij wist dat Gods liefde alles was wat hij nodig had. Ook Mozes had een vergelijkbare ervaring: hij was gevlucht uit Egypte en durfde niet meer terug. Toen hij van God de opdracht kreeg om niet alleen terug te gaan naar Egypte, maar ook nog eens om de leider van het volk te worden, ging hij toch. “Het herkennen van Gods stem is niet altijd gemakkelijk” vertelde Mozes. “Je op Hem richten in het gebed en goed opletten op tekens is belangrijk”.

Niet alleen

Ook de kinderen in het publiek hadden verschillende ervaringen met God opgedaan. Verschillende kinderen vertelden dat bidden helpt om over God na te denken. Een meisje zei: “Ook is er niemand bij mij, ik weet dat ik niet alleen ben. Daar word ik rustig van.”

Vluchtelingen

Tegen het einde van deze aflevering kwamen twee vluchtelingen hun verhaal vertellen. Ze waren in hun eigen land tot geloof gekomen. De mensen uit hun stad vonden dat helemaal niet goed. De overheid kon hen niet beschermen, waardoor zij zich genoodzaakt zagen om te vluchten. “We willen heel graag God dienen. Dat is het allerbelangrijkste”. Ze moesten hun familie, vrienden en werk achterlaten, maar toch zijn ze dankbaar dat ze in Nederland in vrijheid opnieuw mogen beginnen.

All you need is God

Heb je ons nog iets te zeggen Carl? “Ja, all you need is God!”

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: