Tandem

17 apr

Het werkt. Hoe en waarom? Geen idee. Maar het werkt en daar zijn we blij mee. Ze zijn blij met elkaar. Begroeten elkaar elke ochtend enthousiast, waarna Flower natuurlijk ook even raar en agressief doet. Ze spelen samen. Eten samen.

Samen

Een neurotische Jack Russell die in een waas kan belanden, zodat er niets meer met haar te beginnen valt. Een beetje Talking Heads (Once in a lifetime)

En een lodderige relaxte Labrador-puppy.  Een beetje Bob Marley (Could you be loved).

Tandem

Samen vormen ze een mooi tandem. Ze brengen het beste bij elkaar naar boven.  Neem nou het begin van de dag. Flower slaapt nog op de studeerkamer boven. Elke ochtend gaat ze om 7.00 uur mee naar beneden. Ze begint al hardop te kwispelen als ze de trap afgedragen wordt (ze durft de trap niet zelf af …. ) Als ik haar beneden neerzet, rent ze zo snel als ze kan naar de bench van Charly, die al zit te wachten.

Samen 

Elke ochtend start met samen spelen. Een beetje knuffeltrekken. Flower is natuurlijk geen partij voor Charly die inmiddels groter, sterker en moediger is dan Flower. Daarna komt het eet-ritueel. Na wat dolle sprongen en blaffen gaan ze braaf naast elkaar zitten wachten. Als ze ‘toe maar’ horen, mogen ze beginnen met eten. Charly slobbert zijn eten razendsnel naar binnen. Flower heeft meer tijd nodig. Rustig eet ze haar eten op. Ondertussen gaat Charly netjes achter haar zitten en wacht. Als het laatste brokje door Flower wordt opgegeten, stapt Charly naar voren en likt de bak van Flower helemaal uit. Flower doet hetzelfde bij de bak van Charly.

Dwars door de kamer

Daarna begint het relaxte spelen. Charly ligt op zijn rug of zij en heeft een speeltje in zijn bek. Flower pakt het andere einde en trekt Charly door de kamer. Hij geniet, met zijn ogen dicht. Ze vormen een tandem. Prachtig om te zien.

Groei

Af en toe vertoont Flower haar neurotische gedrag. Het mag van Charly. Hij trekt zich er nauwelijks iets van aan. En dat is goed voor Flower. Ze halen het beste bij elkaar naar boven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: