Zenuwen

17 apr

Charly is inmiddels drie maanden en niet meer weg te denken uit ons huishouden. Hoewel we alle vertrouwen hadden dat we Charly een goed huis zouden kunnen bieden, waren we wel een beetje bezorgd of het zou gaan klikken tussen Flower en Charly. Flower is namelijk een hondje met een gebruiksaanwijzing. Het kan zomaar gebeuren dat ze in een bepaalde gemoedstoestand schiet en even niet meer aanspreekbaar is.

mand

Jekyll and Hyde

Die momenten waren er altijd al. Het kon gebeuren dat ze van een schattige, aaibare en vriendelijke ogende Jack Russell op slag veranderde in de gesel van Vriezenveen. Flitsende kaken, scherpe venijnige blaf en een indrukwekkend gegrom. In zekere zin heeft Flower altijd een beetje last van zenuwen. Een beetje bezorgd om haar positie, bang dat de hemel op haar hoofd zal vallen.

Hyperalert

Wat lastig is, is het blaffen van Flower. Ze is hyperalert en slaat geregeld aan. Charly reageert, waarna Flower op Charly reageert. Gezelligheid in huize Veerman. Voor andere honden is Flower niet altijd makkelijk te ‘lezen’.  Enerzijds gedraagt ze zich onderdanig en onzeker, anderzijds kan ze ook dominant zijn of vanuit een wat onderdanige houding ineens agressief worden. Mixed up feelings.

Zenuwen

Haar zenuwen maakten dat Flower voor andere niet altijd aangenaam gezelschap was – voor honden. Of voor ons als baasjes. Angst, onrust en onzekerheid vormen een explosieve mix in de hersenen van een Jack Russell die zelden hoger dan de poten van andere honden reikt. Ze is dan ook niet echt de lievelingshond van de buurt. Ze kan echter wel heel goed met bezoek, wordt erg enthousiast van kleine kinderen en veert op als ze oude mensen met rollator ziet (ze denkt dat daar baby’s in vervoerd worden).

unnamed

Rust

Wat we hoopten, is dat Flower een beetje rustiger zou worden van een andere hond in huis. Het gaat met vallen en opstaan. Charly is uitermate relaxed en accepteert de grillen van Flower. Hij heeft ontdekt dat hij toch groter en sterker is. Zijn rust heeft een positief effect op Flower, dat is mooi om te zien (in een volgende blog hier meer over).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: