Afscheid nemen

29 apr

Dit blog is geschreven voor het afscheid van Fred Omvlee en Adrie Stemmer bij MijnKerk.nl 

Als een van ons weg wil gaan, begint in ons huis een wonderlijk ritueel. We dempen onze stemmen, beginnen een beetje te sluipen en negeren zoveel mogelijk onze hond Flower.

Flower heeft namelijk een probleem. Of eigenlijk wij hebben een probleem. Flower kan het namelijk niet hebben dat de roedel uit elkaar gaat. Als iedereen rond de eettafel zit, is het goed. Maar zodra we uit elkaar gaan, begint Flowers ondankbare en onuitvoerbare taak.

bench

Ga niet weg

‘Ga niet weg’ blaft ze. In het begin nog wat voorzichtig, maar gaandeweg breekt de paniek door. GA. NIET. WEG. De zorg voor de roedel gaat op sommige dagen zo ver, dat ze ook maar alvast in paniek raakt wanneer we naar boven gaan of gewoon naar het toilet.

Met hetzelfde energie worden we overigens ook weer binnengeblaft als we thuiskomen. Dat dan weer wel.

Mijn kerk

Iets van die verlatingsangst proefde ik bij ons als medewerkers van MijnKerk.nl, toen we hoorden van jullie vertrek. We blaffen wat af. GA. NIET. WEG. Die verlatingsangst heeft enerzijds te maken met zorg voor de roedel en met name zorg om MijnKerk. Anderzijds met jullie persoonlijkheid, initiatieven en doorzettingsvermogen. Dat gaan we missen.

In huize Veerman hebben we een nieuwe pup verwelkomt, om wat rust terug te brengen in alle hectiek en paniek. Zo werkt het ook een beetje bij MijnKerk. De vaste groep herschikt taken en mogelijkheden en er komen nieuwe mensen bij.

Vetrouwen

Het is een spannende weg die MijnKerk gaat, maar er is ook veel vertrouwen in de kunde van de mensen achter de schermen en in de kracht van MijnKerk zelf. Daarnaast is er ook het besef dat jullie deel blijven uitmaken van de roedel.

Je kunt misschien wel vertrekken, maar jullie zullen nooit echt weggaan.

Het ga jullie goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: