Stiekem wordt Flower een beetje dapper

3 mei

Daar sta je dan als Jack Russell. Met een wat neurotische kijk op de werkelijkheid. Met het gevoel alles en iedereen goed in de gaten te moeten houden, omdat er anders over je heen wordt gelopen. Heen en weer geslingerd tussen moedige dominantie en akelige onderdanigheid. Je had het een beetje uitgevogeld, zodat je wat grip kreeg op je omgeving. Mensen zijn oké. Kinderen geweldig. Ouderen met rollators ook. Honden moet je mijden.

20160503_185051

Zonder er verder in gekend te zijn, is daar opeens een labrador. Charly. Gelukkig was het beest kleiner dan jij. Met jouw lengte en levenservaring had je toch gelijk een soort van natuurlijk overwicht.

Alice in Wonderland

Maar toen. Charly begon te groeien. Als een Alice in Wonderland. Inmiddels is hij twee keer zo groot, en bijna drie keer zo zwaar. Tot overmaat van ramp is Charly nergens bang voor. Een bal? Water? Hij verkent het en maakt het zich eigen. Zienderogen verlies je terrein.

Staart

Die Charly begint zich met de gang van zaken in huis te bemoeien. Gisteren nog. We zouden weg gaan. Het betekent dat jij weer vol aan de bak moet. Blaffen. Ga. Niet. Weg. Tot Charly eraan kwam lopen. Hij keek je aan en hapte totaal onverwachts in je staart. Of je zou willen stoppen met blaffen. Pff. Of vanochtend. De bel ging. Opnieuw werk te doen: hard blaffen en rondspringen. Komt Charly eraan, loopt naar je toe, buigt naar je oor – en blaft heul hard.

Nieuwe wegen 

Al met al verandert er van alles en je zoekt nieuwe wegen om je plek veilig te stellen. Met interesse had je gisteren Charly in de gaten gehouden tijdens de wandeling langs de Hunzerbeek. Esther en ik gingen even aan de oever zitten om te genieten van de zon, de wind, het water. Zonder aankondiging sprong Charly in het water, ging tussen ons in staan en schudde zich vol overgave uit.

Vanmiddag gingen we wandelen bij landgoed Eerde. Je verzamelde al je moed en ging helemaal uit eigen beweging naar de rand van de sloot. Dat Charly met zijn lompe gang je er bijna in duwde, hielp niet – maar je draaide ook niet door.

Daarna gebeurde het. Zomaar. Je vond dat het jouw beurt was. Charly had het al een paar keer gedaan. Met vier poten. Dwars door de plas. Je keek nog om, om te checken of we het gezien hadden. Stiekem wordt Flower een beetje dapper.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: