Wat wil de licentiecommissie bereiken?

19 mei

Het besluit van de licentiecommissie om FC Twente te laten degraderen komt als een donderslag bij heldere hemel. Het nieuwe bestuur, de supporters en de regio hebben op allerlei manieren hun krachten gebundeld om de malversaties uit het verleden het hoofd te bieden. Het bestuur heeft steeds volledige transparantie geboden, ook wanneer nieuwe misstanden uit het verleden aan het licht kwamen.

Meerdere keren gestraft

In de achterliggende periode is FC Twente meerdere malen gestraft: er zijn boetes opgelegd door de FIFA en door de KNVB en tot drie maal toe heeft Twente te maken gehad met puntenaftrek.

Vreemde keuze

Voorop staat dat de misstanden niet goed te praten zijn en dat het terecht is dat die misstanden consequenties hebben. Tegelijkertijd is het vreemd en contraproductief om een club die een nieuwe weg in is geslagen en afscheid heeft genomen van de mensen die binnen de club verantwoordelijk waren voor de financiële wantoestanden, steeds opnieuw voor hetzelfde blijft bestraffen.

Onbegrijpelijk

Het valt te prijzen dat de licentiecommissie geen reden ziet om Twente uit te sluiten van betaald voetbal. De gekozen oplossing is echter onbegrijpelijk en voor de club een forse duw richting de afgrond. Alle inspanningen om financieel weer gezond te worden, gingen er immers van uit dat Twente in de Eredivisie zou blijven. Door deze pijnlijke ‘oplossing’ van de licentiecommissie raakt Twente opnieuw in zwaar weer. Het is onbegrijpelijk dat de licentiecommissie de inzet om financieel gezond te worden, de transparantie van het bestuur en clubliefde van de regio niet op waarde weet te schatten.

Niet uit te leggen

Daarnaast roept het besluit en de timing veel vragen op. Het beïnvloedt de play-offs, de Jupilerleague is er erg ongelukkig mee en de regio verliest het vertrouwen in het bestuur van de KNVB. Het laten degraderen van FC Twente is niet uit te leggen. De verkeerde mensen worden nu bestraft.

Inmiddels is er een petitie gestart. Van harte uitgenodigd om te tekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: