Prachtig programma startweekend Ontmoetingskerk

15 sep

Van vrijdag 16 september 16.00 uur tot zondagmiddag vindt het startweekend 2016 van de Ontmoetingskerk plaats. Het is de voorbereidingscommissie gelukt om een aansprekend programma samen te stellen. Er is voor alle leeftijden iets te doen, met ruimte voor ontmoeting en voor verdieping. Het is een uitgelezen kans om op een ontspannen wijze elkaar op een andere manier te leren kennen.

ontmoetingskerk-lente

Vrijdag: kinderen en jongeren

Op vrijdag 16 september begint om 16.00 uur het startweekend met de traditionele vossenjacht. Kinderen in de basisschoolleeftijd zullen in de straten rond de Ontmoetingskerk zoeken naar allerlei vossen. Uit betrouwbare bron is vernomen dat meerdere kerkenraadsleden, onder wie de predikant, mee zullen doen als vos.

Als alle vossen opgespoord zijn, mogen de kinderen aanschuiven voor het pannenkoekenfestijn. Meerdere gemeenteleden hebben toegezegd overheerlijke pannenkoeken te bakken. Ook kinderen die niet mee kunnen doen met de vossenjacht, zijn natuurlijk welkom om een pannenkoek soldaat te maken.

’s Avonds is er vanaf 19.30 uur een game- en filmavond voor tieners.

Zaterdag: ontmoeten en verbinden

Zaterdag begint het programma rond 13.30 uur met een kopje koffie als opmaat voor een gevarieerd programma. We mogen een aantal bewoners van de Vriezenhof verwelkomen die met ons mee gaan doen met de Oudhollandse Spelen. Tegelijkertijd verzamelen de mountainbikers, de fietsers en de chauffeurs zich voor de uitgezette toertochten. Voor de auto’s is er een prachtige route uitgezet langs de mooiste plekken van Twente. De fietsers kunnen kiezen uit een route van 15 of van 30 kilometer. Een mooie kans om al fietsend elkaar en de omgeving beter te leren kennen. De mountainbikers gaan uiteen in twee groepen: een opstartgroep en een wat meer fanatieke groep – voor elk wat wils, dus.

 • Oudhollandse Spelen
 • Fietstoertocht – 15 of 30 kilometer 
 • Autotoertocht 80 kilometer
 • Mountainbiketocht voor beginners en gevorderden 

Het plan is dat alle deelnemers aan de toertochten op enig moment de weg terug naar de Ontmoetingskerk weten te vinden. Want vanaf 18.00 uur begint de barbecue. Wat is gezelliger en ontspannender dan samen eten? Het is niet nodig om je vooraf op te geven. Ook voor de vegetariër valt er wat te genieten!

Op deze zaterdagavond start om 19.00 uur een programma voor de jeugd, dat doorloopt tot het ontbijt en een viering op zondagochtend als afsluiting: meet & greet – a night to remember. 

Zondag: ontmoeten en vieren

We beginnen de zondag om 9.30 uur met een feestelijke viering met als thema: Deel je leven als smaakmaker. Na de viering is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie elkaar te ontmoeten en na te praten over de toertochten en de viering. Maar niet te lang, want dan start de afterparty. In de kerkzaal kan je meedoen met een Bijbelquiz vol met verrassende weetjes en boeiende vragen. Daarnaast is het mogelijk om te ‘speeddaten’. Aan de hand van een aantal vragen kom je met elkaar in gesprek. Voor wie liever even de benen wil strekken, is er gelegenheid om een wandeling te maken. Er is een route van ongeveer 4 kilometer uitgezet. Tot slot is er nog een eigen programma voor de kinderen.

 • Bijbelquiz
 • Speeddaten
 • Wandelen
 • Kinderprogramma 

We sluiten het weekend af met een gezamenlijke lunch. We hopen op deze manier op aansprekende wijze het nieuwe seizoen in de Ontmoetingskerk te kunnen openen! De Ontmoetingskerk: ruimte om tot rust te komen, een plek om elkaar te ontmoeten, een plaats waar we iets van God mogen ervaren.

Eén reactie naar “Prachtig programma startweekend Ontmoetingskerk”

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mooi begin van het startweekend | Alexander Veerman - 16 september 2016

  […] Ik heb nu al zin in morgen. Benieuwd naar het programma? Lees dit blog […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: