Een inspirerende startzondag

18 sep

De avond valt. Tijd om even terug te kijken op een inspirerende en gezellige zondag in de Ontmoetingskerk. De zondag begon om 9.30 uur met een viering. Het thema was ‘Smaakmakers – deel je leven’. Centraal stond de uitspraak van Jezus uit de Bergrede ‘Jullie zijn het zout van de aarde’. Met de kinderen hebben we patat geproefd: met zout is het een stuk lekkerder. Je kunt het zout nauwelijks zien, maar het maakt een wereld van verschil. Dat kwam ook terug in de preek. Zout zuivert, gaat bederf tegen en verbetert de smaak. Op het moment dat Jezus in ons leven gaat werken, zijn we als het zout. We hoeven het niet meer te worden, het is een gegeven. Een bemoedigende gedachte en tegelijkertijd een opdracht.

Afbeeldingsresultaat voor potje zout jozo

Bewaren en op smaak brengen

Als gemeente van Christus en als volgeling mogen we bewaarders zijn van geloof in een wereld die soms ten onder dreigt te gaan door angst en cynisme. We zijn bewaarders van hoop in een wereld die soms de wanhoop en leegte in ons aanwakkert. We zijn bewaarders van de liefde in een wereld die soms zo hard en kil is geworden.

We zijn smaakmakers. De vraag is welke smaak we ons leven meegeven. Soms is het gepeperd, bitter of zuur omdat we dingen hebben meegemaakt of onder de indruk raken van gebeurtenissen in de wereld. We worden uitgenodigd om de louterende werking van het zout toe te laten, en onze wonden te laten genezen. Zo kunnen we als smaakmakers een verschil maken in onze eigen buurt.

Een potje zout ter herinnering

Na afloop konden de mensen een potje zout mee naar huis nemen. Bij de luisteraars via kerkradio werd het zoutpotje thuis afgegeven. Een mooie manier van verbinden.

Afbeeldingsresultaat voor potje zout jozo

Gezellig programma

Na de koffie ging een groepje gemeenteleden wandelen. De kinderen konden touwtrekken, een balletje trappen of op het springkussen. De grasvlekken in het witte overhemd van de dominee verraden dat de kinderen het touwtrekken gewonnen hebben ….

springkussen-2016

Spannende ontknoping

De meeste gemeenteleden bleven echter voor de Bijbelquiz. De kersverse ouderling Jan Wolting en oud-predikant Wim den Braber (nu predikant van Westerhaar) vochten een spannende strijd uit om de titel. Uiteindelijk moest een barrage de winnaar opleveren. Het werd Wim, die net iets behendiger de opzoekopdracht wist uit te voeren.

De gezellige en gemoedelijke ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch.

Op weg naar een gezegend seizoen

Een prachtig en bemoedigend begin van het nieuwe seizoen. We kijken uit naar heilzame ontmoetingen en momenten van verdieping. Mooi om smaakmakers te mogen zijn in onze relaties en uit te mogen delen van geloof, hoop en liefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: