Verrassende winnaar van sterk bezet toernooi

30 dec

Het derde zaalvoetbaltoernooi van de Ontmoetingskerk heeft een verrassende winnaar opgeleverd. FC Baco, het team rond de sterspelers Jack en Nick Stegehuis, wist in de finale de torenhoge favoriet Drent & Friends terug te wijzen na strafschoppen.

 

Het toernooi werd gekenmerkt door de sportieve sfeer in het veld en de gezelligheid op de tribune. Zes uiterst gemotiveerde teams bonden met elkaar de strijd aan in sporthal de Stamper te Vriezenveen. Al na enkele duels werd duidelijk dat De Graafschap, FC Baco en Drent & Friends favoriet waren voor de titel. Supportersvereniging Emst leek een gevaarlijke outsider, maar kon niet het hele toernooi een constant niveau vasthouden.

Het toernooi opende met de wedstrijd tussen Drent & Friends, de kampioen van vorig jaar, en FC Maisbrood. In zekere zin was Maisbrood de revelatie van het zaalvoetbaltoernooi. Aan de vaste – nog jong – basis was Luc als supertalent toegevoegd. Tegen de grote teams kwamen ze nog tekort, maar duidelijk is dat ze groeien. Uiteindelijk wonnen ze overtuigend de troostfinale om de vijfde plaats.

voetbal3

Hajeto, het burenteam aangevuld met de familie Lemans, knokte voor wat het waard was, maar kon in dit toernooi zelden hopen op een overwinning. Het lag zeker niet aan de inzet van Noah, Teun, Boaz en Lieke die in dit team de kans kregen ervaring op te doen, ondanks hun soms nog jonge leeftijd.  In hun eerste wedstrijd, tegen De Graafschap, werd duidelijk dat het een moeizaam toernooi zou worden. Al na enkele seconden moest keeper Veerman die na een lange periode van blessureleed zijn rentree maakte, de bal uit het net vissen. Gaandeweg raakte het team meer op elkaar in gespeeld. Het mooiste doelpunt van het toernooi werd gescoord door René, topscorer van Hajeto. 

voetbal2

Supportersvereniging Emst wist zich ternauwernood te plaatsen voor de halve finale, waarin ze het op moesten nemen tegen Drent & Friends die met gedegen spel de poulefase als eerste afsloten. Emst speelde in de halve finale zijn beste wedstrijd en kwam verrassend op voorsprong. Drent & Friends schroefden het tempo echter op en binnen enkele minuten stond het 3 – 1. Dat Emst in de laatste minuut nog 3 – 2 maakte, was enkel voor de statistieken.

De meest heroïsche wedstrijden werden uitgevochten tussen De Graafschap en FC Baco. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, hoewel De Graafschap (met Olaf Smelt als captain) iets sterker oogde en gedisciplineerder speelde. In de  poulewedstrijd nam FC Baco brutaal de leiding, maar trok in extremis toch aan het kortste eind door knap doorzetten van Smelt.

In de tweede halve finale moesten beide teams het opnieuw tegen elkaar opnemen. In de zenuwslopende en boeiende wedstrijd kwam FC Baco opnieuw op voorsprong, en bleef tot het eindsignaal aan de goede kant van de score.Het team van Nick en Jack bereikte voor het eerst de finale van het zaalvoetbaltoernooi. In de voorgaande edities blokkeerde het team vaak halverwege het toernooi waardoor deelname steevast in een deceptie eindigde. De vreugde was nu dus groot.

Voor De Graafschap waren de druiven zuur. Opnieuw was de halve finale het eindstation. Ontgoocheld verlieten ze De Stamper om in de avonduren tijdens het volleybaltoernooi in Almelo deze kater te boven te komen.

De finale ging tussen Drent & Friends en FC Baco. Het feit dat Drent over voldoende wissel beschikte en FC Baco gelijk na de halve finale de finale moest spelen, leek de kansen voor Drent te vergroten. Toch bleek de ervaring van Drent & Friends het bijzonder lastig te krijgen met het jeugdige elan van FC Baco. Nu mag hier niet ongenoemd blijven dat een van de sterspelers van Drent & Friends op het laatste moment een transfer maakte naar Hajeto. Niet alleen kon Johnny Hajeto niet aan een zege helpen, maar verzwakte zijn vertrek ook het sterrenteam van Drent. Toen Gerson Drent zelf ook nog eens uitviel door ‘de moker’ van FC Bako was het pleit eigenlijk al beslist. Met een uiterste krachtinspanning wist Drent & Friends met een gelijkspel het eindsignaal te halen. Met het nemen van de strafschoppen bleek FC Bako uiteindelijk koelbloediger.

Zo kende het toernooi een verrassende, maar terechte winnaar!

Lees meer over de deelnemers. Lees hier meer over de sponsors

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: