Doe je mee? Actie Kerkbalans

14 jan

Gefeliciteerd! Als je lid bent van de gereformeerde kerk Sliedrecht heb je waarschijnlijk in de achterliggende periode een mail of brief gekregen of krijg je binnenkort de brief met het verzoek om geld over te maken voor de actie Kerkbalans. Het biedt je de kans om mee te betalen aan onze geloofsgemeenschap.

Behoefte aan zingeving

Waarom dat een kans is? In onze samenleving is er behoefte aan plekken waar je tot rust kunt komen of waar je uitgedaagd wordt om over zingeving na te denken. We organiseren cursussen en thema-avonden rond levens- en geloofsvragen. Daarnaast is een van onze kernactiviteiten het samen vieren van geloof. We komen allereerst samen om God de eer te brengen, maar er is natuurlijk alle ruimte voor eigen vragen en geloofsbeleving. Zo kennen we een buitengewoon boeiende verscheidenheid aan vieringen: van stiltevieringen tot popdiensten. Van jeugddiensten tot Evensongs.

Omzien

Naast cursussen en vieringen zijn we ook een geloofsgemeenschap die naar elkaar omziet. Zo worden er namens de gereformeerde kerk honderden bezoeken afgelegd bij ouderen, hulpbehoevenden en zieken. Dit omzien reikt verder dan alleen onze eigen gemeenteleden.

Kerk voor het dorp

Dat is trouwens kenmerkend voor onze kerk. We kijken hoe we als geloofsgemeenschap van waarde kunnen zijn voor Sliedrecht. We zoeken naar samenwerking met andere geloofsgemeenschappen en met de burgerlijke gemeente. Onze diaconie verzet veel werk voor mensen die het minder hebben en helpt hen om de weg naar zelfstandigheid terug te vinden.

Verhalen doorgeven

Kenmerkend voor onze gemeente is dat we ons fundament vinden in Jezus Christus en dat we een inclusieve gemeenschap zijn. Iedereen is van harte welkom. We zoeken de dialoog om van elkaar te kunnen leren en elkaar tot steun te mogen zijn. Een belangrijke opdracht is om de Bijbelse verhalen door te geven aan de volgende generaties. Zonder kerk als bewaarplaats van het heil, zal dit moeilijk worden. Juist de ruimte die onze kerk biedt, tekent het belang van onze gemeente. Dit geluid is het waard om doorgegeven te worden.

Wat kost het?

Nu is het goed om te weten dat het geld kost om onze geloofsgemeenschap voort te kunnen zetten. De kosten worden niet gedragen door subsidies, overheid of fondsen. Nee, alle kosten worden gedekt uit de giften van gemeenteleden en vrienden van de gemeente. Het onderhoud van de gebouwen, de kosten van een eigen predikant en alle bijkomende kosten, komen op ongeveer €180.000,-  per jaar. Van dat bedrag wordt €150.000,- bijeengebracht via de actie Kerkbalans. Het betekent dat we bij die actie per adres ongeveer €360,- per jaar (€30,- per maand) nodig hebben om het werk op het gebied van zingeving en geloof voort te kunnen zetten. Dat is toch een prachtige mogelijkheid?

Voor meer informatie kun je terecht bij het het College van Kerkrentmeesters: cvk[at]gksliedrecht.nl Deze commissie gaat over de financiën, administratie en gebouwenbeheer.

regenboog kerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: