Een ontroerend en inspirerend feest

10 feb

Op zondag 26 januari was een zinderende spanning voelbaar in de kerk. Zou het lukken? Kun je in één dag een musical leren? Dat was immers het doel voor die zondag: Bijna zeventig kinderen en een grote groep vrijwilligers verzamelden zich in de kerk om onder leiding van theatergroep de Vliegende Speeldoos de musical Esther in te studeren. De kinderen begonnen rond 12.00 uur met het leren van de dansen, liedjes en teksten.

oefenen

Om 18.00 uur ging de kerkzaal open en stroomde vol met ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, broers en zussen, gemeenteleden en belangstellenden – met een verwachtingsvolle opwinding. Hoe zou het gaan?

De uitdaging was bijna een jaar daarvoor begonnen. De commissie Vorming en Toerusting en het Jeugdwerk lanceerden het plan om de Vliegende Speeldoos uit te nodigen om in één dag de musical Esther in te studeren en uit te voeren. De theatergroep werkt samen met  Kerk in Actie: de groep is via Kerk in Actie te boeken. Het betekende dat wij als kerk ons best zouden doen om een mooi bedrag voor een van de goede doelen in te zamelen. We kozen voor een project in Colombia om werkende kinderen door onderwijs aan een betere toekomst te helpen.

Het plan werd omarmd, bijna zeventig kinderen gaven zich op en er waren veel vrijwilligers die zo ontzettend veel werk hebben verzet. Op zondag 26 januari konden we aan Kerk in Actie een check van €2300,- overhandigen, en de opbrengst van de collecte na de musical is daar nog bijgekomen.

ahosveros

Om 18.30 uur begon de musical: met vaart, enthousiasme en humor werd op ontroerende wijze het verhaal van Esther verteld met prachtige liedjes en mooie dansen. De boodschap was begrijpelijk en toegankelijk. Esther, een gewoon meisje kwam voor grote beslissingen te staan. Ze was bang, maar maakte toch dappere keuzes. En ze ontdekte dat ze er niet alleen voorstond, maar dat God bij haar was.

Het was een fantastische avond voor de bezoekers en een prachtige dag voor de kinderen. Ik ben onder de indruk van de kunde, het enthousiasme en het plezier van de Vliegende Speeldoos. Ik ben dankbaar voor de tomeloze inzet van de vrijwilligers. En tot slot een diepe buiging voor de kinderen!

Mooi om zo samen kerk voor het dorp te mogen zijn.

Kijk voor een schitterende impressie https://kro-ncrv.nl/protestant/nieuws/theater-met-hart-en-ziel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: