Leefregels in tijden van Corona

20 apr

Onderstaande leefregels zijn samengesteld uit verschillende hertalingen die op internet te vinden zijn.

Leefregels in tijden van corona

  1. Ik ben je God, de Heer, al vanaf je prilste begin. Je leeft in de ruimte van mijn liefde, blijf je dat herinneren.
  2. Het leven is nu onzeker en misschien ervaar je angst en zorg. Maar bedenk dat Ik groter ben dan je vragen, je angst en je onzekerheid. Ik draag je in de holte van mijn hand. Mijn Naam is immers: ‘Ik ben die Ik ben’! Vertrouw me maar, Ik ben erbij.
  3. Noem Mij maar bij mijn eigen Naam – zo zal Ik met je meegaan. Als grond onder je voeten, steun in de rug en als richting om te gaan. Maak geen misbruik van mijn Naam. Je spelt Mijn Naam door liefdevolle woorden en gebaren. In de liefdevolle nabijheid van de verzorgende, de toewijding van de schoonmaker, de bewogenheid van de verpleegkundige op de IC, door de soep voor de buren, het kaartje – zo komt Mijn Naam aan het licht en word Ik geëerd en gerespecteerd.
  4. Vier op de dag van God Gods bevrijdingsfeest. Juist in deze tijd van corona waarin de dagen door elkaar heenlopen, is het van belang de uren en dagen te ordenen naar Gods tijd. Zo de jouw geschonken tijd weer betekenis in het licht van de opstanding. Prijs God, geniet van wie je lief is en verwonder je over de schepping.
  5. Heb respect voor je ouders en de oudere generatie, want zij vertellen jou de verhalen van God liefde en genade.
  6. Ontneem niemand de ruimte om te leven, want ook die ander is geschapen naar Gods beeld en aan jou gegeven. Zorg in deze tijd met name voor wie op leeftijd is en voor wie leeft met een kwetsbare gezondheid. Blijf zoveel mogelijk thuis en houd afstand.
  7. Ga zorgvuldig om met het verbond van liefde en trouw, want dat is het fundament van het levensgebouw. In deze onzekere tijd kunnen spanningen in relaties oplopen: zorg voor elkaar, blijf praten, heb lief. Jouw partner heeft jouw toewijding en liefde juist nu zo hard nodig. Liefde is ook een oefening in geduld hebben met elkaar.
  8. Neem niet wat van een ander is, maar deel van al je gaven uit en zorg voor elkaar
  9. Liegen en slechte dingen zeggen breekt de ander af, zeg wat opbouwt en wat goed doet – dat is Gods maatstaf. Wees betrouwbaar!
  10. Wees niet jaloers en hebzuchtig – dat maakt het leven zinloos en vluchtig. Sta open voor wat je hebt ontvangen, zodat je bidden begint met danken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: