Oliebollenzaalvoetbaltoernooi 3 januari 2014

31 dec

Het belooft een memorabel zaalvoetbaltoernooi te worden. Het deelnemersveld staat nog niet helemaal vast, maar de teams die zich al hebben opgegeven staan bol van voetballende kwaliteiten, enthousiasme en vechtlust.

zaalvoetbal148

1. Team Zwart

Dit team is zeker geen onbekende op ons toernooi. Pieter Zwart heeft de voetballende crème de la crème uit zijn brede vrienden- en kennissenkring geworven. De kracht van dit team ligt ongetwijfeld in het analytisch vermogen van de voetballende journalist. Twee jaar geleden werden zij onbetwist winnaar van het toernooi, en tijdens de laatste editie verloren zij nipt in de finale van de mannen van Veerman. De verwachting is dat dit topteam opnieuw hoge ogen zal gooien.

2. De Duitsers

Al jarenlang doet dit vriendenteam mee op het zaalvoetbaltoernooi van de Protestantse Gemeente ’t Harde. Drijvende kracht is Ian van Dokkumburg. In de afgelopen edities kwam de vriendengroep kracht en lengte tekort, maar in de loop van de jaren lijkt dit probleem vanzelf te zijn opgelost. De Duitsers zijn een serieuze outsider voor een plek in de finale.

3. Team Broekhuis

Dit team dat door Maarten Broekhuis is geformeerd, moet het hebben van vechtlust en strijd. De Doornspijkse wortels laten zich niet verloochenen.  Met het voetballend vermogen zit het wel goed. Wanneer dit team bereid is om de mouwen op te stropen en voor elkaar door het vuur te gaan, maken ze zeker kans om hoog te eindigen. De grootste uitdaging van dit team zal het managen van teleurstelling en frustratie zijn.

4. DAS ’13 

Een nieuw team dat voortkomt uit de kern van het team van Veerman van vorige jaren. Dit team wist de afgelopen editie van het toernooi te winnen. Door Aanmoediging Sterk ’14 heeft een verdediger gehaald die de opleiding heeft genoten in Bagdad. Vaste waarde is natuurlijk ook de relatief betrouwbare keeper van DAS ’13. De kracht van het team ligt in de snelheid van Sietse V die de diepe spits Jan ‘Torres’ Kroon op maat zal bedienen. Ben ‘Powerhouse’ van de Wetering en Erwin Elskamp zijn aangetrokken om de rust in het veld te bewaren. Rowan Franse zorgt voor het Midden-Amerikaanse temperament.  Zouden de gehaalde spelers voor titelprolongatie kunnen zorgen?

5. FC Beuk

Een jong team met veel energie en inzet dat opgebouwd is rond de broers Van de Streek. De gekozen naam laat de intenties van het team goed uitkomen – schouder aan schouder strijden voor elke meter. Hoewel het team vooral meedoet om ervaring op te doen, zijn verrassingen zeker niet uit te sluiten.

6. Team Brink

Een team dat direct titelkandidaat is, is het team van Rosalie Brink. Met het inzicht van toppers van toen (Henri Brink en Stefan Plugge) en hun balgevoel zal het team veel rust uitstralen, waardoor Jasmijn en met name Rosalie zelf zullen kunnen uitblinken.  Met Mariël, Rianne en Marcel in een vrije rol kijken we uit naar het optreden van dit team!

7. L.A. ’14

Dit team dat is samengesteld uit de losse aanmeldingen kan zomaar een stuntteam worden. Kwaliteit gekoppeld aan geestkracht kan leiden tot een explosief team – zeker wanneer dit team onderschat wordt door de tegenstanders. Keeper Ruben, het harde schot van Guus en de dribbel van Stefan ‘Feyenoord’ Magré kunnen het verschil maken. Een team om rekening mee te houden.

8. Atletico Ananas

Elk toernooi kent zijn camping elftal. Op het laatste moment bij elkaar geroepen, voetballers die niet rekenen op een optreden op dit toernooi – maar het is die ontspanning in de voorbereiding, het ontbreken van de druk te moeten presteren, die juist voor  ongedachte en onverwachte prestaties kan zorgen. Kan dit team op het juiste moment pieken? Afgaande op de namen is dit team van Sander Vermeulen zeker niet op voorhand kansloos.

Vrijdag 3 januari  barst vanaf 13.00 uur de strijd los. Voor eeuwige roem en een slagroomtaart. Acht teams maken kans op de hoofdprijs, want het balletje kan raar rollen. En uiteindelijk wint gewoon het team dat één keer vaker scoort dan de tegenstander.

Wat gaaf is: we kunnen het toernooi kostenvrij aanbieden door enkele sponsors, die we erg erkentelijk zijn: Transportbedrijf Schipper ’t Harde;  Alusafe (voor veilige en betrouwbare aluminiumconstructies en valbeveiliging), Bloembinderij Joyce en ’t Geel Keteltje uit ’t Harde.

We kijken uit naar een mooi toernooi. Van harte welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: