Maatjes

20 mrt

Sinds Charly deel uitmaakt van ons huishouden, slaapt Flower boven in de studeerkamer. Het was een noodzakelijk. Flower was zo gespannen door Charly, dat ze ’s nachts op al zijn geluiden reageerde. Als hij een beetje piepte, ging bij haar het alarm af. Als Charly zich opdraaide, even tegen de bench stootte, als hij hardop droomde – Flower draaide helemaal door. Vandaar dat we Flower ’s avonds naar boven brengen.

charly en flower 2

Terecht gewezen

Maar nu lijkt er een ommekeer gaande. Flower wordt – in tegenstelling tot de eerste week – behoorlijk chagrijnig als ze naar boven moet. Ze is liever in de buurt van Charly. Vanochtend vroeg wees ze me nog op mijn tekortkomingen als baasje. Met een gedecideerde en niet te negeren repeterende korte blaf, wees ze me terecht, omdat ik het piepen van Charly niet hoorde.

Toenadering

Sowieso gaat het veel beter tussen Flower en Charly. Ergens is diep van binnen het oerinstinct van Flower ontwaakt. Enkele jaren geleden (voor we haar hebben laten ‘helpen’) konden haar hormonen met haar op de loop gaan. Ze werd niet alleen schijnzwanger, maar adopteerde een hondenspeeltje als haar puppy. Ze beschermde dit speeltje in eerste instantie op een passief-agressieve manier, maar in de loop van de hormonentoename werd het passieve steeds agressiever.

Waken

Iets van die toegewijde zorgzaamheid lijkt wakker te zijn geroepen. Vanochtend vond ze het nodig om Charly te beschermen tegen andere honden. Ook neemt ze haar taak in het huishouden meer serieus. Ze bemoeit zich meer met de opvoeding van Charly en – hoera – wordt er zelf ook rustiger van. Ze delen de zon, dollen wat met elkaar totdat Flower aangeeft dat het genoeg is, en zoeken steeds vaker elkaars gezelschap op.

Passende tussnedoortjes

Zijn er dan helemaal geen problemen meer? Nou ja, Charly zoekt naar mogelijkheden om zijn tanden te scherpen en zijn kaakspieren een beetje te trainen. Op dit moment is de plastic mand van Charly zijn bijt-favoriet. We besloten om de jumbones die we in een kraampakket (lief!) gekregen hadden, maar aan de honden te geven. Charly was razend enthousiast. Binnen drie kwartier had hij de jumbone gekraakt en soldaat gemaakt. Voor Flower was het echter een ander verhaal.

Dit spul was te fors en te stevig voor haar ietwat delicate tanden. Ze kreeg die passief-agressieve blik weer terug. Ze waakte over haar jumbone: te groot om op te eten, te lekker om af te staan. Met een foefje wisten we haar de jumbone te ontfutselen. Dat is dus onze les: Flower kan zich nu al niet meer meten met de kaken van Charly. Voor haar zullen we vriendelijke kauwstaven moeten aanschaffen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: