Niet alleen

5 jun

Deze geloofsbelijdenis is opgesteld door belijdeniscatechisanten in de Protestantse Gemeente ’t Harde in 2009

Geloven is voor mij iets speciaals, iets voor mijzelf en om te delen met anderen. Geloven betekent voor mij dat ik weet dat God er altijd voor mij is. Ik voel mij veilig en geborgen.

niet alleen

God is voor mij de Schepper van hemel en aarde, van zon en sterren, van land en zee, van dieren, en van de mens. Ieder mens is uniek, door God geschapen. Daarin vind ik de zin van mijn bestaan, vaste grond in mijn leven en bestemming voor mijn weg in het geloof: want ik ben kind van God.

Ik geloof in God, dat geeft mij kracht in het doen en laten. Het geloof geeft mij houvast, omdat ik weet dat God er voor mij is. Geloven in God is voor mij de meest zekere en mooiste vriendschap die je met iemand aan kunt gaan. Ik krijg vertrouwen ván God en heb vertrouwen ín God. God past op ons/mij, zoals een Herder op zijn schapen past.

Het geloof geeft mij steun en richting. God is er: in goede en in minder goede tijden. Bij Hem kan ik altijd terecht. Geloven is voor mij een manier van leven. Leven zoals Jezus dat bedoeld heeft. Zijn voorbeeld volgen en dit proberen na te leven. Jezus Christus is de weg naar God toe, Gods licht dat over mij schijnt. Tot in de dood is Jezus mij trouw gebleven en door het kruis is er voor mij verzoening met God en opent zich een nieuwe toekomst.

De Heilige Geest is alle dagen bij mij, totdat Jezus op aarde terugkomt. Hij helpt mij de dagen door te komen als ik het even niet meer zie zitten. Waar de Geest werkt, ontstaat kerk als het lichaam van Christus.De kerk biedt een plaats om op adem te komen, een gemeenschap waar je bij hoort. Door het geloof in God voel ik mij nooit alleen. Geloven is iets speciaals.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: